Har udgivet 49 bøger siden 1976


øhavshistorierMin første udgivelse var en fortælling om livet i Svendborg fra postkortenes guldalder i forrige århundrede. Siden fulgte en halv snes bøger om 100 års jubilæer, primært i den svendborgensiske fagbevægelse, men også om byens markante virksomheder.

Min gamle ven, boghandler Alex Dørge, gav mig den største ordre. Ikke i kroner, men i udfordring og oplag. Jeg skulle skrive en samling krøniker til 150 års jubilæet i Brandts Boghandel. Den prægtige boghandler og livskunstner blev så begejstret, at jubilæumsbogen efterfølgene blev trykt og udgivet sammen med Fyns Amts Avis. Som dengang havde et oplag på 29.000.I 2007 kom den første af nu 11 bøger i en serie, baseret på enkelte fortællinger og et righoldigt billedmateriale. Bøgerne er alle i storformat 32×24 cm. Det giver mulighed for at lade billeder kommer til sin ret. Bøgerne har været en stor succes, ikke mindst takket være gode venner på trykteam.dk. Bøgerne er trykt i et oplag på tilsammen godt 11.000 ekemplarer. Der er link til bøgernes respektive hjemmesider her. Og til webshoppen for Bekkers Forlag her: www.bekkerbook.com.


Parallelt med, og ofte til supplement af bøgerne, er der produceret et halvt hundrede kortfilm. De ligger på www.youtube.com/bjarnebekker og www.vimeo.com/bjarnebekker. Alene den lille film med Dorthe Boye, der styrer færgen ind i Marstal Havn, er vist over 40.000 gange.

Den blev kaldt »Vikingernes Folkevogn«. Gennem århundreder var smakkejollen Øhavets driftsikre transportmiddel. Livet kom med smakken: Jordemoderen. Læreren. Præsten. Posten. Bedemanden. Den sidste rejse op til kirkeøen Drejø foregik i tosmakker med familien samlet rundt om kisten. Der blev, bogstavelig talt, sejlet med lig i lasten.
Men sådan var det ikke, da 35 smakker og mindre træskibe i juli 2009 krydsede rundt i Det sydfynske Øhav. En mageløs familiesejlads med 105 gaster ombord bekræftede smakkejollens levedygtighed. Årets sejlads var tilrettelagt af syv unge, musikalske mænd fra »Haumoana«. Næste år ledes turen af syv unge kvinder i den lille, vævre smakke med det selvfølgelige navn »Silden«. Denne film er et musikalsk dokument over muntre sanglege undervejs på bølgen den blå,

Engang var mænd af stål og skibe af træ. I dag kan smidige kvindefingre også lede øhavets store færger sikkert ind i lejerne. Som denne dag i Marstal, søndag den 11. juli 2010, hvor 62 kurister fra Ryslinge Højskole tog hul på en forrygende uge i Det sydfynske Øhav. Her styres færgen ind i Marstal. Med tid til en snak under havnemanøvren lægger den kvindelige skibsfører, Dorthe Boye færgen ind i lejet som var hele operationen blot et computerspil. Dorthe er femte generation i familien, der står til søs via legendariske Marstal Navigationsskole. Det sædvanlige spørgsmål faldt også den dag: Hvorfor skal Ærø ha’ tre færgeruter?
Ja, og hvorfor skal Udkantsbyen København ha’ betalt deres metro, busruter, kystbane og diverse andre transportmidler af folk udenfor Udkantsbyen 😉