Seks fortællinger om humor, hav og hovsa ;-)


Kurt-Carlsen-bb-lille50 år som journalist og 52 bøger i livets bagage er baggrunden for de omkring 300 foredrag, jeg har holdt siden det tog rigtig fart med bogen »Frederiksøen« i 2007. I starten var det ikke mindst på Sydfyn og i Øhavet. Men med bogudgivelser med baggrund i livets oplevelser, kommer ønskerne om foredrag i de senere år fra alle egne af Danmark. I september 2017 også fra Ibsen Selskabet i Norge – på Terje Vigens ø. Det var især bøgerne om Mogens Frohn og Kurt Carlsen, der skabte landsdækkende interesse. Som den eneste journalist fik jeg i 1976 Kurt Carlsens livshistorie hjemme i Woodbridge, New Jersey, Og i 2012, da jeg udgav bogen www.flying-enterprise.com og satte en mindsten ved Kurt Carlsens bedrift ved Hudson River i New York, kom der fokus på  ind fortællinger om Danmarks mest berømte sømand.

 

Du kan vælge mellem seks fortællinger. De understøttes med film og et »klassesæt« af den pågældende bog.

• Fynsk Humor
• Øhavets Historier
• Fultonskipperen
• Flying Enterprise
• SvendborgHistorier
• FaaborgHistorier

Siden Fultonskipper Mogens Frohn Nielsen i 1970 sejlede ind i Svendborg Havn med sit første kuld hvalpe, har vi – undskyld udtrykket – været på bølgelængde. Når Skipper havde fødselsdag, ringede jeg med en aprilsnar. Han var født 1. april 1935 på Lerchenborg Gods ved Kalundborg, hvor Georg Frohn Nielsen var bogholder mens De Radikale vanen tro ikke vidste, om de skulle holde med Danmark eller andre. Så de fleste højt rangerende søofficerer blev hjulpet til beskæftigelse af godsejere og andre tænksomme indtil den radikale fare drev over 😉

Nåeh ja: Og så ringede Skipper som regel den 27. september og ønskede mig til lykke. Men ikke den 27. september 2010. Den dag satte han de sidste sejl med kurs mod evighedens hav.

Skipper-og-BB-stor