Kære læser


EFTER 51 AKTIVE ÅR som journalist og forfatter har jeg lyst til at fortælle om de mange, herlige oplevelser, tilværelsen har forundt mig.  Jeg får aldrig Dronningens fortjenstmedalje for lang og tro tjeneste, men har da engang været syv år på samme arbejdsplads. Det var i Det berlingske Hus fra 1975 til 1982. Ikke mindst her fik jeg mulighed for at møde utrolig mange spændende mennesker. Kendte og ukendte.

Dette site er derfor lidt anderledes end de fleste. Ungdommens yndlingsforfatter, Ernest Hemingway, fascinerede mig i 70’erne. Ikke mindst med sætningen »Lad andre frelse verden, blot jeg må beskrive den, som den er«. Det var stort, da jeg sammen med min (meget) bedre halvdel  i 2012 gik rundt i Hemingways stuer i Key West. Ugen før genså jeg efter 36 år Kurt Carlsens døtre Karen og Sonia. Dels i Captain Carlsen Park ved Hudson River, men ikke mindst i det helt overdådige releaseparty, arrangeret af Shipco Transport i virksomhedens transportlager. I den enorme hal var der rejst et ligeså enormt partytelt. Sonia Fedak Carlsen havde glemt barndommens danske sprog  men sang pludselig med på klingende jysk – moderens dialekt fra Blåvand – da vi sang visen om Kurt Carlsens bedrift. Men trods den store verden derude er intet så betagende som en sommerdag i Det sydfynske Øhav – som det fremgår herover.

Har du gode råd eller noget at fortælle, så skriv gerne til bjarne@bekker.dk eller giv et kald på 40374038.

BB-Gravsten-Hemingway

Da jeg jo er præsident i Øhavets Hypokonderforening, måtte jeg finde den gravsten, Hemingway fortalte så levende om: »I told you I was sick«. Det lykkedes og siden da har jeg haft en lettere gang over Moder Jord. I den kommende tid arbejder jeg på mine erindringer, men indtil bogen udkommer, udbygges det, jeg kalder Bekkers Blog, med kommentarer til livet i den globale landsby. Immer med Hemingways bevingede ord i erindring undervejs gennem livets tredie halvleg. Jeg har valgt at opdele bloggen i otte temaer. Men også med henvisning til de mangeartede aktiviteter, tilværelsen har forundt mig at realisere.

Undervejs i fortællingerne er der supplerende film.

Det var på 60-års dagen for Flying Enterprise’s forlis. Vi sad i Shipco’s varehus i New York sammen med 150 inviterede gæster. Der var bogrelease og indvielse af n mindesten for Kurt Carlsens heltegerning. På scenen gjorde et lille Carolinekor, forstærket af Shipco’s pensionister klar til en underholdning. Vi begyndte selvfølgelig med den sang, alle vi gamle seenagere aldrig glemmer…

In February 2007 I have a wonderful time in Caribbean. A Danish nurse from Randers, Ulla Gotfredsen, is owner of Amazing Charters on Tortola, British Virgin Islands. To my commercial video Ulla said:
“Running away to sea in 1994 I sailed across the Atlantic on a 28′ sailboat. The next 7 years was spent cruising the Caribbean from Trinidad to Panama and from Florida to Venezuela until I settled in the British Virgin Islands in 2002. I have seen most of the Caribbean and some of the most beautiful places in the world, but nothing compares to the magic of the BVI.! This is the ideal place to charter a yacht, crewed or bareboat.”