Rejsestalden og den globale landsby

DØGNETS REJSESTALD. Jeg vover at anvende den fortærskede betegnelse af verdens bedste fag. Fordi jeg mener, det immer rammer godt på det virke, jeg har haft i 49 år. Vel har vi ikke rejsestalde i ordets oprindelige betydning, og nyheder måles ikke mere i døgn, men i sekunder. Fra der sker et jordskælv eller flystyrt på den ande side af kloden, varer det kun sekunder, før vi har detaljerne hjemme i stuen – og i lommen på iPhonen. Til gengæld kan det vare døgn før begivenheder i lokalsamfund måske omtales.

carlsen-etiketDet nære samfund blev en afkrog i den globale landsby. I klippet herunder rapporterer Gunnar »Nu-Hansen« om Kurt Carlsens besøg hos Kong Frederik mens kongeskibet »Dannebrog« lå i Rønne. Den korte flyvetur blev selvfølgelig fulgt tæt af pressen, der også var med hjemme i Buddinge i Kurt Carlsens barndomshjem – og med til modtagelse på Københavns Rådhus, hvor der blev serveret Ceres fra Århus.

På 60-års dagen for »Flying Enterprise«s forlis, 10. januar 2012, udgav jeg den engelske udgave af bogen om Kurt Carlsens liv fra vugge til den våde grav over forlisstedet i Kanalen. På mit initiativ blev der rejst en mindesten i Captain Carlsen Park i New Jersey. Den blev indviet ved et stort arrangement med deltagelse af US Navy, venner fra Carolinekoret, præsten Hanne Thordsen fra Drejø og 150 officielle gæster – fra borgmestre og senatorer til danskamerikanere og kendisser i diplomati og business.

 

33 minutters tv-reportage fra Captain Carlsen Park

I den amerikanske blog om Captain Carlsen og releaseparty for min bog er der en lang række billeder og links til begivenheden. Her et klip fra filmen, der får premiere i sommer i Fultonmuseet på Skarø. TV2’s fotograf i USA, Rasmus Nielsen, fulgte os i tre af de 14 dage, opholdet varede. Her synger et stærkt blandet Carolinekor til stor begejstring for døtrene Karen og Sonia: »Kender I den om Carlsen, Carlsen med det skæve skiw!«


Det var på 60-års dagen for Flying Enterprise’s forlis. Vi sad i Shipco’s varehus i New York sammen med 150 inviterede gæster. Der var bogrelease og indvielse af n mindesten for Kurt Carlsens heltegerning. På scenen gjorde et lille Carolinekor, forstærket af Shipco’s pensionister klar til en underholdning. Vi begyndte selvfølgelig med den sang, alle vi gamle seenagere aldrig glemmer…

Carlsen-mindesten

Du kan læse mere om Kurt Carlsen og Flying Enterprise her: www.flying-enterprise.com og købe bogen her: www.bekkerbook.com.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.